xenemebonusuverensiteler senemebonusuverensiteler wenemebonusuverensiteler eenemebonusuverensiteler renemebonusuverensiteler fenemebonusuverensiteler venemebonusuverensiteler cenemebonusuverensiteler dwnemebonusuverensiteler dsnemebonusuverensiteler ddnemebonusuverensiteler dfnemebonusuverensiteler drnemebonusuverensiteler debemebonusuverensiteler degemebonusuverensiteler dehemebonusuverensiteler dejemebonusuverensiteler dememebonusuverensiteler denwmebonusuverensiteler densmebonusuverensiteler dendmebonusuverensiteler denfmebonusuverensiteler denrmebonusuverensiteler denenebonusuverensiteler denehebonusuverensiteler denejebonusuverensiteler denekebonusuverensiteler denelebonusuverensiteler denemwbonusuverensiteler denemsbonusuverensiteler denemdbonusuverensiteler denemfbonusuverensiteler denemrbonusuverensiteler denemevonusuverensiteler denemefonusuverensiteler denemegonusuverensiteler denemehonusuverensiteler denemenonusuverensiteler denemebinusuverensiteler denemebknusuverensiteler denemeblnusuverensiteler denemebpnusuverensiteler denemebobusuverensiteler denemebogusuverensiteler denemebohusuverensiteler denemebojusuverensiteler

Üstlenmiş olduğum yurtdışındaki bir projeden dolayı geçiçi olarak hizmet veremiyoruz.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Çatı Arası İzolasyon

Çatı Arası İzolasyon

Fizik kuralları gereğince ısınan hava yükselir. Yani evlerimizde kışın enerji sarf ederek ısıttığımız hava yukarı çıkar. Dolayısı ile de bir kısmı tavandan binanın dışına aktarılmış olur. Bu sebeple tavanın üzerine yapılacak ısı izolasyonu ısı kayıplarına engel olacak ve enerji tasarrufu sağlayacaktır. Çatı örtülerinin altına serilen izolasyon malzemeleri binayı sadece çatıdan sızacak sulardan ve rüzgarın etkilerinden korur. Ancak evlerdeki ısı kaybının önlenmesi için yapılması gereken çatı arası izolasyon işlemidir.

Binaların çatı sebebiyle yaşadığı ısı kaybı %25 oranındadır. Ancak en uygun malzemelerle ve hatasız şekilde uygulanan çatı arası izolasyonu ile bu ısı kayıplarının tamamen ortadan kaldırılması da mümkündür.

Çatı arası izolasyon işlemi için en önemli husus malzemenin kalınlığı ve kalitesidir. Malzemenin kalınlığı arttıkça beklenen fayda da artmış olur. Ancak kalınlıktan kasıt fiziksel bir kalınlık değildir. İzolasyon malzemesinin içindeki ısıyı tutan kısmın kalınlığı önemlidir. Yalıtımın hava geçirmez şekilde uygulanması da bir diğer önemli husustur. İzolasyon malzemeleri hava ve su geçirmeyecek şekilde uygulanmalıdır. Ayrıca malzemenin ek yerleri ne kadar az ise beklenen fayda da o kadar çoğalacaktır. Bu yüzden geniş rulolu izolasyon malzemelerinin tercih edilmesi gerekir.

Çatı arası izolasyon uygulamalarında çeşitli malzemeler kullanılmaktadır. Bu beklenen faydaya bağlı olarak değişebileceği gibi binadaki kat sayısı ve ısınma şekline göre de farklılık gösterebilir. Bina sakinlerinin tercihleri ve bütçesi de kullanılacak malzemeyi değiştirir. Ancak genellikle benzer içerikte üretilen cam yünü malzemeleri ile çatı arası izolasyon işlemi yapılır. Bu malzeme binanın damına serilerek uygulanır. Ancak malzemenin özelliği gereği arada hava boşluğu kalmamasına, üzerinde yürünmemesine ve ağırlık oluşturacak bir şey konulmamasına dikkat edilmelidir. Cam yünü malzemesi özelliği gereği ıslanmaz ancak su lifler arasındaki boşluğa dolabilir. Bu yüzden malzemenin suya maruz kalmaması çok önemlidir. Aksi takdirde ısı yalıtımı fonksiyonunu yerine getiremez.

Çatı ile ilgili her konuda uzun yıllardır profesyonel hizmet verilen firmamızda çatı arası izolasyon uygulamaları da gerçekleştirilmektedir. Dilediğiniz malzeme ile ve taahhüt ettiğimiz sürede çatı arası izolasyon işleriniz tecrübeli ustalarımız tarafından kusursuz şekilde yerine getirilmektedir.

Çatı Arası İzolasyon Nasıl Yapılır?
Çatı arası izolasyon, üzerinde çatı örtüsü bulunan yani kapatılan çatılar için gerçekleştirilen bir yalıtım yöntemidir. Ülkemizin iklim şartları, binaların büyük kısmının üzerinde çatı olmasını gerektirmektedir. Kış koşullarının ağır geçtiği ve fazla yağış alan bölgelerde hem ısı hem de su yalıtımının ilk adımı olan çatı kapatma, binanın damını kısmen korumaya alan bir yöntemdir.

Çatı ile kapatılan binalarda çatı örtüsü ile çatı zemini arasında bulunan boşluk çok farklı amaçlarla kullanılabilir. Bunun yanında hiç kullanılmasa bile binanın damının çatı örtüsünün korumada yetersiz kaldığı konularda yalıtım ile korumaya alınması faydalıdır. Çünkü çatı örtüsü özellikle kışın şiddetli yağışlar ve fırtınalar sebebiyle zarar görür. Bu da çatı altına yani bina damına soğuk veya sıcak havanın ve yağışların kolaylıkla geçmesine sebep olur. Bu yüzden yapılması gereken en doğru şey çatı arası izolasyon yaptırmaktır.

Çatı arası izolasyon yapılmadan önce çatı kapatmada kullanılan malzemenin tamir edilmesi, kiremit çatı ise aktarılması, çatı örtüsü altına özel yalıtım malzemesi serilmesi, baca dipleri ve su akan tüm alanların da yalıtılması gerekir. Bu işlemler yapıldıktan sonra çatı arası izolasyonun yapılması daha sağlıklı sonuç verecektir.

Çatı arası izolasyon işine öncelikle binanın damının beton kısmında mevcut hasarlar varsa bunların giderilmesi ile başlanır. Betonda oluşan çatlaklar varsa bunların doldurulması, su tahliyesi için gerekli mecranın bırakılması şarttır. Daha sonra yalıtım hangi amaçla yapılıyorsa ona uygun malzeme ile işlem yapılır. Çatı izolasyon malzemeleri genellikle serilerek kullanılan türden seçilmektedir. Cam yünü gibi ürünlerle yalıtım daha fazla tercih edilmektedir. Ancak isteğe bağlı olarak farklı bir malzeme veya teknik uygulanabilir.

Eğer yalıtım yapılacak çatı arası kullanılacaksa yani üzerinde dolaşılan bir alansa buna uygun malzeme seçimi gerekir. Yüke dirençli malzemelerin tercih edilmesi en doğrusudur. Ancak böyle bir ihtiyaç yoksa her türlü yalıtım malzemesi kullanılabilir.

Binanız için çatı arası izolasyon yaptırmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçmeden başka firmalardan teklif almayınız. Ekonomik hizmetlerimiz ve profesyonel uygulamalarımız sizi çatı yalıtımı konusunda doğru adreste olduğunuza ikna edecektir.